Koppel uw regenpijp af en maak gebruik van de subsidie in Gemeente Weert en Nederweert

Het klimaat veranderd, het word warmer en het regent steeds vaker en heviger. Daarnaast willen mensen meestal een ‘onderhoudsvrije’ tuin waardoor er vaak word gekozen voor veel bestrating in de tuin. Dat is natuurlijk mooi en praktisch echter met de hevigere regenbuien kan het regenwater niet snel genoeg wegzakken.

Daarmee zien we steeds vaker dat straten overlopen, wc’s overspoelen en ondergelopen kelders door het grote aanbod van regenwater op het riool bij hevige regenbuien.

Daarnaast hebben we ook last van droge perioden waarbij we dan weer extra water nodig hebben.

De ideale oplossing zou zijn om deze twee benodigdheden te kunnen combineren. Ook de Nederlandse staat ziet deze behoefte ontstaan en hebben een campagne gestart genaamd waterklaar waarbij zij subsidies beschikbaar stellen.

Ook de gemeentes Weert en Nederweert stellen hiervoor een subsidie beschikbaar om uw regenwaterafvoer af te koppelen.

Grondverzet Richard Palmen heeft daarvoor de oplossing… hemelwaterinfiltratie! In samenwerking met de gemeente Weert en Nederweert kan Grondverzet Richard Palmen uw helpen om uw steentje bij te dragen, waarbij u recht heeft op een subsidie. De hoogte daarvan is afhankelijk van de manier van afkoppelen en van het aantal m². U krijgt hiervoor de werkelijke kosten vergoed, tot een maximum van € 9,- per m².

Uitleg afkoppelen door de Gemeente Weert